De 8 leukste onafhankelijke vakantieparken met zwembad

De 7 leukste onafhankelijke vakantieparken met zwembad

Bij een vakantiepark met zwembad denk je waarschijnlijk al snel aan de zwembaden van Landal en Roompot, of de subtropische Aqua Mundo van Center Parcs. Dat is niet zo vreemd, want de meeste vakantieparken in Nederland zijn onderdeel van een grote keten.

Maar wist je dat er ook een aantal onafhankelijke vakantieparken met zwembad zijn? Deze zijn geen onderdeel van de eerder genoemde ketens, unieke vakantieparken, met luxe voorzieningen en een eigen thema!

Je vindt deze onafhankelijke vakantieparken door heel Nederland en hieronder vind je een overzicht van de 78 leukste!

Vakantiepark de Leistert, Limburg

De Leistert ken je misschien wel als 5-sterren camping in Nederland, maar als je geen fan bent van kamperen dan kun je ook terecht op het vakantiepark! Op vakantiepark de Leistert vind je niet alleen een groot aantal luxe accommodaties, vanaf 5 tot 18 personen, waarvan veel huisjes met bubbelbad en kindvriendelijke vakantiehuisjes, maar ook een groot subtropisch zwembad!

Daarmee is dit vakantiepark één van de weinig vakantieparken met subtropisch zwembad in Limburg!

In het zwembad vind je onder andere: 2 grote lagunebaden, een buiten golfslagbad, verschillende waterglijbanen en luxe verwarmde bubbelbaden. Genoeg waterpret dus voor het hele gezin. En vind je dit nog niet genoeg, of zwem je liever in natuurwater, dan kun je ook buiten zwemmen in de roeivijver.

Voor kinderen is er nog meer waterpret in de waterspeeltuin met touwbruggen, stappaaltjes, keien-oversteekjes en uitkijktorens in een natuurrijke en waterrijke speelomgeving.

Vakantiepark Hof van Salland, Overijssel

Vakantiepark Hof van Salland, niet te verwarren met Hof van Saksen, is een luxe vakantiepark in de buurt van de Sallandse Heuvelrug en Avonturenpark Hellendoorn.

Op dit vakantiepark vind je luxe vrijstaande villa’s voor 2 tot 14 personen met alle comfort die je van een modern vakantiehuisje mag verwachten. Wil je extra luxe, kies dan voor één van de wellness villa’s! (Ja, met bubbelbad!)

Op Hof van Salland vind je een buitenzwembad dat het hele jaar geopend is met een grote zonneweide en een uitgebreid zwembad terras. Speciaal voor de koudere dagen is het zwembad verwarmd, dus ook dan kun je genieten van waterpret!

Uiteraard kun je op het park ook terecht in een goed restaurant, voor wanneer je zelf niet wil koken, een ruime keuze aan speelmogelijkheden voor de kinderen en het is een vakantiepark met laadpaal, dus ook je elektrische auto gaat opgeladen weer naar huis.

Hof van Salland - Luxe op vakantie in Nederland

Vakantiepark Dierenbos, Noord-Brabant

Vlakbij Den Bosch en op korte afstand van Nijmegen vind je Vakantiepark Dierenbos. Dit unieke vakantiepark ligt in een bosrijke omgeving en vakantie vieren doe je letterlijk tussen de de dieren!

Voor spetterend plezier kun je op dit vakantiepark terecht in de zwemvijver! Geen chloor of andere schoonmaakmiddelen, maar 100% puur natuurlijk zwemmen. Is het buiten te koud, dan kun je het hele jaar door zwemmen in het verwarmde binnenzwembad compleet met waterglijbaan en stroomversnelling.

Op dit vakantiepark met zwembad in Noord-Brabant vind je verschillende accommodaties vanaf 2 personen waaronder verschillende kindvriendelijke accommodaties en vakantiehuisjes met bubbelbad en/of sauna. Of wat denk je van vakantie vieren in een echte boomhut?!

Vakantiepark De Twee Bruggen, Gelderland

Net als de Leistert is ook vakantiepark de Twee Bruggen een 5-sterren camping en vakantiepark in één. Als vakantiepark met zwembad in Gelderland vind je op De Twee Bruggen een groot binnenzwembad, met buitenbad, waterglijbanen, speeltoestellen voor kleine kinderen en wellness voor iedereen die extra luxe wil ontspannen.

Het buitenbad is verwarmd, dus ook met minder warm weer kun je genieten van het water en de frisse buitenlucht en met 4 waterglijbanen is het moeilijk kiezen waar je eerst vanaf gaat! Voor de allerkleinste kinderen vind je er verschillende spraytoestellen in het peuterbad, dus spetterend vermaak voor het hele gezin.

Verblijven op Vakantiepark De Twee Bruggen doe je in één van de bungalows voor 6-8 personen, of ga luxe kamperen in één van de glamping accommodaties die je op het campingterrein vindt.

Vakantiepark Mölke, Overijssel

Wil je een vakantie om echt tot rust te komen? Ontdek dan vakantiepark Mölke, een natuurrijk vakantiepark met zwembad in Overijssel waar slow living en tot rust komen centraal staat! In een bosrijke omgeving, waar het ’s avonds nog echt donker wordt, geniet je van elkaar en van de natuur in het comfort van je eigen luxe vakantiehuisje.

Dit vakantiepark is ook één van de weinige onafhankelijke vakantieparken met bubbelbad, kies hiervoor één van de wellness accommodaties.

In het binnenzwembad vind je een groot bad van 1,40m diep en een peuterbad met glijbaan en speeltoestellen voor de aller kleinste kinderen. Je kunt het hele jaar terecht in het zwembad waarvan het water tot gemiddeld 28 graden gestookt wordt met houtchips. Dat is nog eens duurzaam spetteren!

Vakantiepark Ackersate, Veluwe

Ook Ackersate is bekend als Nederlandse 5-sterren camping, maar je kunt op dit vakantiepark ook verschillende chalets huren waarin je geniet van een iets meer luxe vakantie dan op de camping. De chalets op vakantiepark Ackersate zijn er voor 2 of 4 personen en met de Veluwe in de achtertuin is er het hele jaar door genoeg te doen, te zien en te beleven.

Als vakantiepark met zwembad op de Veluwe heeft Ackersate een binnenzwembad, met waterglijbanen, buitenbad en stroomversnelling. Het grote zwembad is verdeeld in een groot binnen en buitenbad, een spetterbad voor de allerkleinste kinderen en een kinderbad met waterglijbanen.

Tijdens mooie, of minder mooie, dagen is er voor avontuurlijke kinderen nog de watervallei waarin ze kunnen bouwen, klimmen, klauteren en vooral veel spetterend plezier kunnen hebben in de open buitenlucht.

Villavakantiepark ijsselhof

In Noord-Holland, aan het ijsselmeer, vind je villavakantiepark Ijsselhof. Een vakantiepark vol met in het groen, en aan het water, gelegen luxe vakantievilla’s en natuurlijk een overdekt zwembad. In dit verwarmde zwembad vind je niet alleen een ruim recreatiebad, maar ook een groot peuterbad, allemaal met een watertemperatuur van ongeveer 31 graden.

Is het weer mooi genoeg voor waterpret in de open lucht? Dan is er nog het recreatiestrand voor waterpret of het bouwen van zandkastelen. Vergeet alleen niet de zonnebrand!

Resort Mooi Bemelen, Limburg

Resot Mooi Bemelen is een luxe vakantiepark met zwembad in Limburg, waar je verblijft in prachtige luxe villa’s. Het park ligt op korte afstand van Aken, Maastricht en de grotten van Valkenburg, ideaal dus om het bourgondische Limburgse leven te ontdekken.

Zwemmen op dit vakantiepark doe je in het nieuwe buitenzwembad met peuterbad voor de allerkleinste kinderen. Is het weer minder mooi tijdens je vakantie? Dan kun je zwemmen in het nabij gelegen Mosaqua een subtropisch zwemparadijs in Gulpen.

Scroll naar boven